Diskuse

Demokracie podle Václava Moravce

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Host8

25. 8. 2010 12:41
ČT

Za vlády ČSSD byla v televizi hlavně opozice. Tvrdili nám, že vládní strana není potřeba, protože o jejich záměrech se ví. Z opozice se stala vládní stana a najednou se rychle od tohto principu opustilo a z ČT je obhajoba vládní politiky a opozice se nikam nedostane. Ten veřeněprávní charakter se vytrácí a mění se ve vládní propagandu.

Do otázek se přece jen občas někdo dostane.

0 0
možnosti
BS

Bob senior

24. 8. 2010 11:40
boj s větrnými mlýny

soudě podle Vašeho jiného blogu ve kterém figuruje Jana z Arku,domnívám se,že Vy a potažmo i paní Bobošíková děláte stále tutéž chybu-zůstáváte bojovníky proti nespravedlnosti,ale metodami které v politice jen vyjímečně vedou k úspěchu,protože postupujete stejným způsobem jako jiná postava,sice literární ale zčásti i historická-Don Quichot.Ten také bojoval proti točícím se větrným mlýnům,místo aby je zastavil jednoduchým posunutím páky,asi proto že nevěděl jednak které a jednak kde ta páka je.V politice,zejména v té u nás neplatí rytířské způsoby boje,ty oceňují ženy,u mužů to vyžaduje nebýt fotbalovým fandou a mít hlavu nejen pro klobouk,Ženy prý se řídí neomylným instintem,jak říkal Ivan Sviták,ale ani on neměl vždy pravdu,protože špatně hodnotil presidenta Beneše jako politika.U vás žen je příčinou to,že ve snaze bojovat proti zlu "zákonými" metodami,které ti kdo určují zákony,převážné muži

0 0
možnosti
JR

kadet

24. 8. 2010 8:34
Za to jak funguje

veřejnoprávní TV je plně odpovědná paní Volfová, jakožto bývalá poslankyně ČSSD, která svobodu veřejnoprávních institucí omezila. Naopak to, že si pan Moravec pozve do pořadu toho, koho uzná za vhodné, je ukázkou osvobozování TV od "veřejnoprávnosti" (rozuměj stranickosti) ke svobodě.  Kdyby byla ona pozvána panem Moravcem, tak by asi vše bylo v pořádku. :-)

0 0
možnosti
D

Dreamer

23. 8. 2010 21:51
mozna

mozna ze prave moznost pana Moravce pozvat si do poradu hosty podle vlastniho uvazeni je projevem demokracie a svobody slova. Svobode slova je navracen lidsky faktor kdy pan Moravec(jako politicky znala osoba) muze do poradu pozvat osobnosti o nichz si mysli ze maji moznost promluvit k tematu.

 Prave kdyz by panu Moravcovi byla moznost vybirat si hosty odeprena, mohlo by dochazet k vselijakym machinacim umoznujicim medialni selektivitu.

0 0
možnosti

daveking

23. 8. 2010 22:03
Re: mozna

Ale ČT není soukromý podnik pana Moravce, platíme si ji všichni, takže není možné, aby si on rozhodoval o tom, komu fandí a komu ne. ČT má hlavně povinnost informovat objektivně, a to pan Moravec nedělá.

0 0
možnosti
K

kaktusak

23. 8. 2010 20:52
Za socialismu média možná nebyla "svobodná",

ale občané byli informováni objektivněji. Kromě toho si každý mohl poslechnout názor druhé strany ze štvavých vysílaček.

0 0
možnosti
MJ

kuck.fsčm

23. 8. 2010 21:07
Re: Za socialismu média možná nebyla "svobodná",

COŽE???!!!

0 0
možnosti
JC

JirkaTA

23. 8. 2010 20:38
Volfová...

ty seď doma na zadku a šoupej nohama. Mít ve vedení státu politika (čku), který neví, ve kterém roce vyhráli komunisti volby, to je na přesdržku.

0 0
možnosti

daveking

23. 8. 2010 20:51
Re: Volfová...

Ale jděte. Voby v roce 1946 ještě komunisté nevyhráli tak, aby zde vládli neomezeně. Tzv. demokratické strany měli po volbách 1946 v Národním shromáždění většinu. To, že nedokázaly zabránit únorovému komunistickému puči, je věc druhá. Ale skutečné vítězství komunistů bylo ve volbách v roce 1948. A vřele Vám doporučuji, abyste šoupal nohama a nepodceňoval Janu Volfovou. ... :-)

0 0
možnosti
MH

MHHH

23. 8. 2010 20:22
No jo... ale jak to dělat?

Možná na tom všem něco je, ikdyž nevěřím, že by Moravec byl někým ovládán. Jak řekla jeho kolegyně, Moravcovi na nikom nezáleží, kromě jeho samého. Prý by moderoval klidně i tlupu šimpanzů, hlavně, že tam bude on :-) Ale to jwe věc druhá. Důležitější je, jak tedy vybírat hosty? Má tam zvát různé pidistrany, jejichž sjezd by se mohl konat ve středně velkém výtahu? To asi těžko, když nikoho nezastapují, kromě seba sama. I politika je marketing a pokud stranící nezaujmou natolik, že se o nich ví, tak mají prostě smůlu.

0 0
možnosti
J

JaV57

23. 8. 2010 20:28
Re: No jo... ale jak to dělat?

Jen bych chtěla reagovat na to, že Suverenita má dnes více než 3 000 členů, ve volbách ji volilo 3.7 procenta voličů a podle posledních výzkumů je na 4% před zelenými a lidovci o SPOZ ani nemluvě. Ale hlavně by mne zajímal ten klíč, podle kterého tam Moravec zval. Pokud to měli být kandidáti na primátora, co tam dělal Blažek? ODS přece ještě neurčila, pokud zástupci klubů v magistrátu, co tam dělal Tůma  Redová? Prostě si pan Moravec opět určuje, jak bude vypadat podle joho rozhodnutí příští magistrát.

0 0
možnosti
S

snaduzdost

23. 8. 2010 20:18
Demokracie podle Václava Moravce

A co nato milionář z našich poplatků, sám generální   Janeček. Není tý kritiky na Moravce už nějak moc?

0 0
možnosti
DH

davidhrbek

23. 8. 2010 20:14
Paní Volfová,

neznám pocitvějšího a profesionálního novináře, než je Václav Moravec. Kdybych ho neznal osobně a nevěděl, jak je sám na sebe přísný, budu Vašemu článku snad i věřit. Takto jsem na straně Václava.

David Hrbek

0 0
možnosti