Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ACT

a co třeba

22. 9. 2009 14:29
Drahá soudružko bábo .

Inflace nula, přidání na důchody NULA.Kdo koho okrádá? Vaše argumenty(bláboly, ale říkejme jim argumenty) jsou dobré jen k tomu, aby senilní a duševně méněcenný zmanupulovaný důchodce popadl berlička šel Vás volit, jak ubohé zneužívání prostoty a důvěřivosti ! Přeji Vám, aby jste jednou prozřela, sice se pak samou radostí znova zblázníte, ale ta chvilka by snad udělala radost okolí a Vám pomohla  sebekriticky a po zásluze do Bohnic . Přeji dobrý den !

0 0
možnosti

daveking

22. 9. 2009 14:33
Re: Drahá soudružko bábo .

Soudruhu,

zvýší se DPH, spotřební daň na pohonné hmoty, bude pokračovat deregulace nájemného, to vše na důchodce dopadne velmi drasticky. A jestliže ve svém balíčku Janota píše, že ušetří na důchodcích skoro 10 miliard, tak asi ví, proč to píše!! Ti nejbohatší zaplatí balíčky 0,71 miliardou, o čem chcete diskutovat, to tam prostě je napsáno!

0 0
možnosti
J

jjezekj

22. 9. 2009 14:26
Paní Volfová

Lidi jako Vy můžou za současnou mizérii a ještě jí prohlubují. A víte proč ? Bulíkují lidem, že "zdroje jsou". I kdyby tam bylo těch vašich 100 mld, stejně by rozpočet byl v hlubokém schodku. Prodlužujete, Vy i Vaši kolegové v celé Evropě, agonii experimentu zvaného "sociální stát". Žádná ekonomika si na to nemůže vydělat nemluvě o dalších patologických jevech souvisejících s politikou starostlivého státu. Rozklad rodiny (nic nestmelí rodinu víc než ekonomické zájmy), kriminalita mládeže (matky musí vydělávat a nemůžou se o ně starat), pokles porodnosti (nepotřebujem co nejvíc, co nejlépe vychovaných dětí, aby se o mě postaraly, dostanem přece důchod, jen se s těma harantama budem trápit) atd. Ale klid "sociální stát" funguje jen pár desítek let. Lidstvo přežilo docela dobře i bez něj. Ono k tomu stejně brzy dojde po krachu pár evropských zemí. 

0 0
možnosti
D

da.rock

22. 9. 2009 14:29
Re: Paní Volfová

A pak všichni hurá do Číny.

0 0
možnosti
RZ

romana1

22. 9. 2009 14:26
:-*)

Soudružko Volfová, "odvaha, odvaha" ta vám nechybí, tu máte na rozdávání.....:-)

0 0
možnosti

daveking

22. 9. 2009 14:34
Re: :-*)

Ale Vám, soudružko, chybí rozum a slušné vychováni.

0 0
možnosti
W

Wolf778

22. 9. 2009 14:26
Pěkné

Když prohlásím, že naši milí důchodci nám zanechali 300 km dálnic, 40 stanic metra v hlavním městě, zastaralý průmysl a infrastrukturu v různém stupni rozkladu spolu s obrovskými škodami na životním prostředí, tak to sice také nebude úplná pravda, ale přesto to bude pravdě o dost  blíže, než tvrzení, že z jejich odkazu jsme si mohli žít dodnes a žádnou krizi bychom snad ani nepocítili.

 

Jinak ale souhlas s tím, že důchodový systém je zatím v přebytku, takže důchody stačí prostě nezvyšovat, zvlášť když máme málem deflaci. Jen si tak říkám, co asi budete psát, až bude jednou ve schodku? Že důchodci "okrádají" státní rozpočet? Hádám, že o tom prostě decentně pomlčíte.

 

Státní zakázky na internetu by se mi také líbily. I když už živě vidím, jak stát vypisuje výběrové řízení na vytvoření a provozování centrálního systému státních zakázek, ve kterém vítězí s přísně tajnou (ale podle ujištění všech zúčastněných mimořádně výhodnou) nabídkou konsorcium firem v čele s Telefonicou O2 :-/

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

22. 9. 2009 14:28
Re: Pěkné

prvni odstavec je naprosto presnyR^

0 0
možnosti
PG

petyo

22. 9. 2009 14:26
Tak už jsem...

...se dlouho nenasmál. I když ono je to spíše k pláči. Zisky společnosti ČEZ jsou přece už dnes součástí příjmů státního rozpočtu to není nic navíc. Emisní povolenky by se sice dali realizovat jinak, ale pořád by ty peníze museli jít do ekologických opatření a ne na sociálku, takže je jedno jestli to využije ČEZ na modernizaci nějaké elektrárny nebo stát nějak jinak. Takže Vám zbývá zdanění prostitutek. No to je nápad na nobelovku.

0 0
možnosti
D

da.rock

22. 9. 2009 14:30
Re: Tak už jsem...

Zisky ČEZu každý rok rostou.

0 0
možnosti
IK

mejsehezky

22. 9. 2009 14:24
Naprosto souhlasím

R^R^

0 0
možnosti
D

da.rock

22. 9. 2009 14:24
Paní Volfová, mýlíte se

Patrně nikdo z těch, co mě znají ze zdejších diskuzí, mě nemůže podezřívat z pravičáctví, ale přesto tvrdím, že se mýlíte. Ze zákona mají důchodci nárok na valorizaci pokud inflace překročí jistou míru - a jak si můžete všimnout, inflace je blízká nule. Důchodci opravdu nejsou v tuto chvíli nejohroženější skupinou obyvatelstva.

Důchodový účet je v tuto chvíli opravdu v přebytku, ale nechvalme dne před večeří - nezaměstnanost bude stoupat a výběr pojistného půjde dolů - pak budeme za současné přebytky rádi.

0 0
možnosti
D

da.rock

22. 9. 2009 14:25
Re: Paní Volfová, mýlíte se

Mimochodem - váš guru M. Zeman se o třináctém důchodě vyjádřil dost nelichotivě.

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

22. 9. 2009 14:20
duchodci

svuj produktivni vek stravili budovanim nefunkcniho ekonomickeho systemu jehoz nasledky budeme pocitovat jeste mnoho let. Pokud by duchodci budovali funkcni trzni a kapitalisticky system, mohli by se nyni rozmyslet jestli si koupi domecek v Jiznim Spanelsku nebo peknou chatu na Sumave. Podobne jako to delaji duchodci v Nemecku nebo Britanii. Kazda akce ma svoji reakci, na to pistaleka zrejme zapomnela...

0 0
možnosti
S

Shackall0

22. 9. 2009 14:29
Re: duchodci

Jak kteří, kolego. Hádám, že máte počítač zapojený do elektriky - ty sloupy postavil nejspíš za bolševika nějaký elekrikář a navrhl nějaký elektroinženýr. Ta elektřina se vyrábí v Dukovanech, Temelíně nebo na Vltavské kaskádě. Určitě jste jel někdy metrem nebo tramvají (T2 byla nejrozšířenější tramvaj na světě). Tak to všechno vybudovali a sestrojili dnešní důchodci.

Zkrátka a dobře - naši schopní předkové nám tu během let 1945 - 1989 zanechali velký potenciál navzdory tomu debilnímu režimu, který museli prožít. Bohužel, ten režim nám tu nechal i spoustu nyní starých lemplů a plaček o kterých mluvíte a o které se teď musíme postarat, nebo je nechat umřít hlady...

0 0
možnosti
JD

pedr64

22. 9. 2009 14:19
žijete vůbec v realitě?

na krizi důchodci paradoxně vydělali: inflace nulová, ceny potravin naopak klesají, důchod ale je státem zajištěn každý měsíc. Já i moje manželka máme naopak od začátku roku každý o 10-20 % nižší plat a nevíme měsíce, kdy nepůjdeme na dlažbu. I nás se ale týká zvýšení daní (fakt si myslíte, že 1% DPH zahýbá cenami potravin?). A argument o duchodcích, kteří nemůžou jezdit na chalupu mě opravdu nadzvedl. jednak ne všichni důchodci bydlí v reg, nájmu, druhak když bydlí v reg. nájmu a vlastní jinou nemovitost, je to parazitování na ostatní společnosti(to platí nejenom pro důchodce)

0 0
možnosti
IV

Istvan Vinnetou

22. 9. 2009 14:18
Když jste všechno prožrali soudružko, ta je to holt těžký

:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1793x
předsedkyně ČESKÉ SUVERENITY

Seznam rubrik