Tvoje slova budiž ano ano, ne ne

Když jsem začala chodit na náboženství - a ono to i před revolucí šlo, jen rodina musela mít odvahu dítě veřejně přihlásit přes ředitele školy a vědět, že si za to prostě ponese důsledky - jedním z prvních výkladů slov bible, které jsme se učili, byla ona věta "tvoje slova budiž ano ano ne ne". Prostě říkej věci tak, jak si je myslíš a neměň názor podle síly větru, barvy ponožek a hlavně podle vlastního užitku. Kněz nám tehdy vysvětloval, že právě v tomhle se pravý křesťan liší od dalších lidí, že své slovo dodržuje a názory nemění. Asi jsem tehdy do toho náboženství chodila sama, protože to, co dnes dělají představitelé strany křesťansko demokratické - tedy ti, co si víru dali na prapor - se tímhle biblickým příměrem neřídí.

Nejprve spolu s ČSSD vymění několik miliard v rozpočtu, který pak takto špatně předělaný (ne že by ten původní byl lepší) schválí, aby hned v zápětí začali jimi schválený rozpočet atakovat. Nejprve seberou peníze z důchodů a dopustí tak, aby se naši senioři v době předvánoční začali strachovat, jestli budou mít po prázdninách vůbec důchod, aby hned nato jim ještě víc uškodili tím, že jim nedají ani pár korun na přilepšenou. Asi ČEZ přidá na volební kampaň i KDU-ČSL. V rozpočtu sice schválí nějaké navýšení pro hasiče, učitele a další státní zaměstnance (vždyť jejich hlasy budou opravdu potřebovat), ale hned jim to zase seberou tím, že nepomohou s hlasováním o zdravotních poplatcích.

A tak se dneska už těším především na jedno. Volič ve volbách má opravdu šanci říci jen "ano ano, ne ne" některé ze stran a já jsem přesvědčena, že ono rozhodné NE NE řekne  KDU-ČSL v takové míře, že to nepostačí na 5% hranici pro zvolení. Třeba pak budou mít politici této strany konečně čas zajít si po dlouhé době opět do kostela a vyslechnout si kázání o potřebě mluvit jasně, srozumitelně a bez ohledu na momentální vlastní zisk.

Autor: Jana Volfová | středa 16.12.2009 11:05 | karma článku: 12,02 | přečteno: 947x
  • Další články autora

Jana Volfová

Tak mi už zakázali i tleskat

18.6.2015 v 22:47 | Karma: 41,38

Jana Volfová

Podporujte svého vraha

27.5.2015 v 16:47 | Karma: 41,53