ČSSD opět hodila důchodce přes palubu

Jiří Paroubek se podíval na počty zaměstnanců a důchodců a udělal jasné rozhodnutí. Těch prvních je více, tedy více voličů pro ČSSD a ti druzí se mohou jít pást. I já jsem pro udržení životní úrovně učitelů, hasičů a zdravotníků a dalších pracovníků státního sektoru,ale ne na úkor těch nejslabších, kteří se sami bránit nemohou- našich důchodců. Hasič může stávkovat a nehasit, učitel neučit, senior akorát umřít. Je to kruté a naprosto sprosté od ČSSD, která si důchodce vždycky bere před volbami do úst, když potřebuje jejich hlasy. Volebně jim teď přidá 2500 jednorázově a ubere tolik, že nemusí na podzim na důchody být vůbec.

Nicméně volební matematika je jasná. A přitom by stačilo zlevnit výstavbu dálnic na obecné ceny v celé Evropě. Zprůhlednit výběrová řízení a zdanit majetky evidentně přesahující příjmy (no to by bylo peněz do rozpočtu, kdyby se dodanily byty páně Grossův, Kalouskův, Tlustého a vily Hřebíčků, Dalíků a dalších). Pak bychom možná měli rozpočet na Evropou požadovaných parametrech a přitom by bylo dost peněz pro všechny, kteří si je zaslouží. 

Zatím jen přehazujeme miliardu podle toho, kdo nám zaručí větší volební vítězství a necháváme v nejistotě ty, kteří celou dobu poctivě pracovali na to, co dnes někteří vesele rozkrádají. A je jim jedno, jestli jsou vpravo nebo vlevo, jen když jsou u koryta.

Je třeba je od těch koryt odehnat a nastavit  takové zákony, aby už nikdo nikdy nemohl bohatnout na korupci, lichvě a dobře prodaných informacích a především aby si nikdo už nemohl brát důchodce jako své rukojmí.

Autor: Jana Volfová | čtvrtek 10.12.2009 18:16 | karma článku: 23,37 | přečteno: 1464x
  • Další články autora

Jana Volfová

Tak mi už zakázali i tleskat

18.6.2015 v 22:47 | Karma: 41,38

Jana Volfová

Podporujte svého vraha

27.5.2015 v 16:47 | Karma: 41,53