Jana Volfová

Za zmetky musí nést osobní zodpovědnost i poslanci

17. 09. 2009 11:37:19
I poslanci si budou muset uvědomit, že za špatnou práci budou finančně postihováni jako každý jiný. Proto žádáme náhradu škody na POSLANECKÉ SNĚMOVNĚ. Úmyslně jsem zvětšila písmo, abychom si všichni uvědomili, že chceme náhradu škody, která nám vznikla na poslancích ne na státu. Oni jsou zodpovědní za paskvil, který vytvořili. Poslanci nás vehnali do nákladů na volby, protože například i Česká televize požaduje fotografie všech lídrů, které jsem tedy museli nafotit, protože fotka s babičkou, jak sekám trávu nebo z maturitního tabla, opravdu není to pravé ořechové. Jen zajištění kandidátních listin stojí řadu peněz na dopravu, papír, tisk formulářů a podobně. A malé neparlamentní strany si všechno platí z vlastních peněz. Nemáme žádné finance od státu a oproti jiným stranám, jsme i stranou obyčejných lidí, takže nemáme miliardářské sponzory, kteří očekávají návrat své investice poté, co jejich strana projde do parlamentu. Šetříme si na všechno z našich zdaněných platů. Ale nestěžujeme si, hrajeme prostě na hřišti, které nalajnovali jiní a jen pro sebe.
    SDŽ - Strana dustojného života
SDŽ - Strana dustojného života
Co však chceme naší žádostí dokázat je to, aby si začali i poslanci uvědomovat, že musí být za svou práci zodpovědní. Každý z nich má desetitísíce měsíčně na expertizy, každý odborné poradce placené parlamentem. To vše z našich daní. Je tedy naprosto na místě, aby zmetek, který vyplodí, také sami zaplatili. Ostatně stačilo by zrušit dva výlety do zahraničí (říkají tomu služební cesty) a bylo by na pokrytí nákladů všech neparlamentních stran. Nebo by stačilo z onoho expertného, které stejně často končí v kapse příslušného poslance, jen projde přes fakturu kamaráda, vydat 50 000 a máme tu částku, která opět pokryje veškeré náklady.

Nechceme, aby obyčejný člověk platil za chyby, které udělá poslanec, ale chceme, aby konečně začala rovnost platit pro všechny. A když už si parlamentní strany za to, co teď udělaly, předělí další stamiliony ze státního rozpočtu, tudíž z daní těch, kteří je ani nevolili, pak je potřeba, aby buď dělaly v parlamentu dobře svou práci, nebo za špatnou byli poslanci osobně postiženi.

Autor: Jana Volfová | karma: 17.17 | přečteno: 991 ×
Poslední články autora