Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

certik_bertik

7. 7. 2011 15:35
ten

samý patetický škvár, co s tím?

0 0
možnosti
BP

pavelthelong

7. 7. 2011 15:25
pionyri a oslavy osvobozeni sovetskou Rudou armadou

a Rude Pravo s hrdinnym kapitanem Minarikem.....vsechno tohle mi pripomina text bloggerky. Vzhledem k tomu, ze se autorka hlasi k jiste populisticke politicke strane, lze predpokladat, ze se v tomto pripade tez jedna o stranicky text ("tisk").  Proc se teda stranicka sefova pani Bobosikova (a pan manzel take) nechala nekolik let dobre zivit a satit od organizace, ktere ted usty sve partajni spolubojovnice nemuze prijit na jmeno (pro neznale-pani Bobo  byla ci jeste je poslankyni Evropskeho parlamentu a jeji manzel tam byl zamestnan jako sekretar)

0 0
možnosti

daveking

7. 7. 2011 15:35
Nebyl

Pavel Bobošík opravdu nebyl zaměstnán v Evropském parlamentu a pokud dovolíte, tak si na rozdíl od Vás nemyslím, že Evropský parlament je organizací neonacistů, byť jich tam několik sedí. Například sympaťák Berndt Posselt. ... :-)

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

7. 7. 2011 15:25
No nevím,

viděl jsem oba filmy (v kině, pro Vaněčka) a Lidice jsou slabší, než H. mlejn.

0 0
možnosti
DD

Kokodák

7. 7. 2011 14:56
zakuklenej bolševik se pozná už i podle blogu

;-)

0 0
možnosti
R

Rosalinda

7. 7. 2011 14:54
Pohled mé přítelkyně 1/3

Ne není to možné a je třeba stále připomínat historickou pravdu. Je třeba točit takové filmy, jako jsou Lidice, a je vysoce nemorální, že nemohou být promítány na Karlovarském festivalu. Docela by mne zajímalo, kteří lidé seděli v komisi, co takto rozhodla. Chtěla bych se jich zeptat i za svého dědečka, německého sociálního demokrata, který po šesti letech věznění zemřel těsně před koncem války v Mauthausenu. Chtěla bych se zeptat i za svoji babičku, která šest let v Rawensbrücku přežila a domů se vrátila s těmi několika přeživšími lidickými ženami, jestli si pánové v komisi Karlovarského festivalu připadají opravdu korektní. Jestli je nebudí v noci svědomí? Ale svědomí mají asi jen ti, kteří znají historii a bojují za její pravdivé ztvárnění. Ti druzí, politicky korektní, již mnohokrát prokázali, že svědomí se dá za peníze koupit.

0 0
možnosti
L2

Lanta 2004

7. 7. 2011 14:47
Habermannův mlýn,že u lidí propadl?

To snad nemyslíte vážně?

Podívejte se na tyto stránky,které vás vyvedou z omylu :

http://www.csfd.cz/film/256722-habermannuv-mlyn/

Na největším filmovém  portálu ČSFD dostal film velice nadstandartních 79%. To myslím mluví za vše. Film se prostě líbil.

Můj názor je ten,že nelze válečnou a poválečnou dobu posuzovat černobílou optikou. Zvěrstva se děla na obou stranách a ani češi mnohdy nebyli svatí. S někým kdo si nasadil růžové brýle a čechy vidí v tomto historickém kontextu jen jako beránky a oběti asi nemá moc smysl diskutovat. Hrajete stejně jako celá vaše politická strana jen na lacinej národní nacionalismus a  každopádně v tom,že Habermannův mlýn u lidí propadl prachsprostě milá autorko lžete !Rv

1 0
možnosti
PH

petrph

7. 7. 2011 14:46
vidíte to zajímavě

Ale snad nebude tak zle. Možná že si jen někdo  po debaklu Habermannova mlýna uvědomil, že karlovarský filmový  festival je skutečně mezinárodně uznávaný filmový festival světové úrovně a nikoli lokání festival politického filmu, kde  dvě rozhádané skupiny strejců vyřizují spor o tom kdo komu před 60 lety víc ublížil...

Řekněme že loňský Habermannův mlýn svým neotřelým a kontroverzním pohledem mohl přilákat davy diváků. Ale potisící opakovaný děj lidické katastrofy už ne.  A pro diváky je ten festival především. Nakonec, i těch 340 obětí lidického masakru je jen zlomkem obětí, kterým se někdy věnují mnohé jiné zahraniční filmy na festivalu.

0 0
možnosti
S

Shackall0

7. 7. 2011 14:31
Aha,

takže nezáleží na tom, jak je film kvalitní, ale zda popisuje tu správnou dobu tím správným způsobem. To jsou věci...

PS: Ani Habermanův mlýn, ani Lidice jsem neviděl, takže nemohu soudit, zda komise přeci jenom neudělala nějakou chybu...

0 0
možnosti
S

snaduzdost

7. 7. 2011 14:24
srovnatelné vystěhování Němců, ....s vyhlazením Lidic.

Konečně něco rozumného, autorko. Karma. Nechystáte se taky na politickou rošádu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1793x
předsedkyně ČESKÉ SUVERENITY

Seznam rubrik