Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

dzuvec

22. 9. 2009 15:49
hezký

a co nějaké nápady a vlastní řešení ??? To co zveřejnil NERV právem nepovažuji za Vaše kroky proti obrovskému deficitu ??? Kritizovat umí kde kdo, od politika by se čekala trocha kreativity a vlastních návrhů ... Rv

0 0
možnosti
RRS

(gbd)

22. 9. 2009 15:55
Re: hezký

Já bycj jeden návrh měl: pro rok 2010 stanovit fixní "daň z hlavy" (bez výjimek!) ve výši 200 Kč/měsíc. To by hodilo pěkných 24 mld.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

22. 9. 2009 15:38
Jsem zvědavý, zda-li dáma..

bude Zemanova favoritka.;-D Myslím, že bych se potrhal smíchy.;-D;-DR^

0 0
možnosti
RK

Radek0075

22. 9. 2009 15:41
Re: Jsem zvědavý, zda-li dáma..

Takhle ty o svojí tehdejší spolusoudružce. Že se nestydíš Štěpáne:-P

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

22. 9. 2009 15:19
Paní Volfová,

hrubě se mýlíte. V době krize jsou důchodci právě tou nejzabezpečenější skupinou. Svůj důchod mají jistý měsíc co měsíc. Nemusí se obávat propuštění z práce, nemusí se obávat toho, zda svou rodinu uživí. V době krize ceny stagnují, popřípadě i klesají.

Samozřejmě také se mi nelíbí, že se budou zvyšovat daně jak přímé či nepřímé, ale, bohužel, nedá se nic dělat. Neceme-li dopadnout jako Argentina nebo Island, musí se začít šetřit. Příčinu hledejte v tom, že stát za vlády ČSSD i za vašeho vydatného přispění prožíral finance v době nebývalého hospodářského růstu. Ani 6% HDP (150-200 miliard ročně) nestačilo pokrýt socialistické utrácení a uplácení voličů. Jste ochotna připustit i svůj podíl viny na tomto stavu?

Narozdíl od vás si nemyslím, že by progresívní zdanění bylo přínosem. Proč mají být lidé trestáni za svůj výdělek? Copak nestačí, že platí stejné procento? I tak ti lépe vydělávající platí násobky toho, co ti se slabším výdělkem, navíc progresívní daň je kontraproduktivní.Odpovíte?

0 0
možnosti
JN

5alfa

22. 9. 2009 15:35
Re: Paní Volfová,

Souhlas až na předposlední větu. Progresivní daň není kontraproduktivní.

V době růstu chrání proti přehřátí a utržení horních pater mezd nad nerozumnou hranici. Ostatně vidíme, jak se ta procenta špatně a tězko berou zpět, že!

V době križe progresivní daň stabilizuje ekonomiku. První z práce letí nízkopříjmoví a propad ve výběru daní z příjmu není tak veliký, jako u rovné daně.

Navíc, poslední, naprostý amatérismus, který snad teď Janota napraví. Není možné, aby horní sazba daně byla pod daní podnikovou. Jinak se nám jednou stane, že ČEZ zisk 200 miliard ročně nezdaní 20% a pak z dividendy stát a akcionáři ještě 15%, ale jednoho dne to dostane na konci roku Roman jako vánoční prémie, zaplatí z toho 15% rovnou daň a z toho pak zbytek daruje těm, "co s ním mluví" za darovací daň třeba 10%.

Ukázkou je že v Evropě mezi nejméně postihnuté krizí (v první pětce) není ani jeden rovnodanič, v poslední pětce jsou hnedle tři. Kapitalismus za progresivní daně přečkal krize i růsty, rovnodaniči ...

0 0
možnosti
RK

Radek0075

22. 9. 2009 15:13
V každé diskusi se důchodců zastávám.

Jenže to co jste právě napsala, to je neobyčejně hloupá fraška. Především je třeba rozlišit mezi seniory kteří jsou doopravdy staří, trápí je nějaká choroba, jsou nemohoucí, slabozrací... zkrátka odkázáni na pomoc druhých. Navíc do důchodu šli mnohdy před revolucí, nebo krátce po ní a moc možností už pak neměli. Psát ale nesmysly o dražším benzínu o korunu, když dneska se liší jeho cena v krajích i o tři koruny je více než hloupé. A o tom že dotyčný vlastní nemovitost a žije v bytě s regulovaným nájmem na který nebude mít, to je snad ještě hloupější. Údržba v podstatě jakékoliv chatičky je neobyčejně náročná, jak časově tak finančně. Znám spoustu lidí kteří se na stáří přestěhovali právě na svoje chaty. Možná byste se divila kolik důchodců dneska bydlí dokonce v zahrádkářských koloniích kam dřív chodili pouze o víkendech pěstovat rajčata.

0 0
možnosti
FS

aroneček

22. 9. 2009 15:43
Re: V každé diskusi se důchodců zastávám.

Radku a nebylo by lepší ty důchodce odstěhovat do nějaké kůlny,nebo pod most?.Jinak souhlasím s tím,že důchodci,kteří jsou odkázáni jen na svůj důchod(staří a už neschopní pracovat),těm se bude dýchat hůře.Jenomže je spousta důchodců,kteří,když pracovali,tak si stěžovali na svůj zdravotní stav-nemůžu,jak já to vydržím do důchodu atd.Sotva jim však byl přiznán důchod,třeba i invalidní,okamžitě bylo po nemocích a hned nastoupili do nějaké práce,kde je rádi přijali,neremcali a přistoupili i na podivné podmínky.Takže takovým důchodcům je hej,mají důchod a ještě nemalou finanční částku ze zaměstnání-beou práci jiným,nezaměstnaným(podívejte se třeba v Ostravě,hlídači parkovišť,dělníci na stavbách,atd.Tam je jistě důvod k zamyšlení.

0 0
možnosti
S

standavfr

22. 9. 2009 15:06
Důchodkyně

Nedávno mi jedna důchodkyně řekla že důchodcům by nepřidala ani korunu.Stejně to pak všechno utratí na předváděčkách za nějaký šmejdy.Samozřejmě že ne všichni.

0 0
možnosti

daveking

22. 9. 2009 15:11
Re: Důchodkyně

Máte pravdu, zdaleka ne všichni. Ale téhle důchodkyni bych opravdu nic nepřidával, asi si za bolševiků nakradla dost, nebo až za papá Klause?

0 0
možnosti
K

kubíkjansů

22. 9. 2009 15:02
mno

Nechápu jak tahle kreatura může mít vůbec drzost tu vypouštět svoje bláboly. V době, kdy ředitelovala střední odborný škole a učilišti v Horních počernicích to tam rozkrádala docela fest. Když pak přišel audit, musela se škola na několik dní zavřít. Paní Wolfovou pak měli zavřít na několik let, ovšem tak nějak se to nepovedlo....

A teď bych se rád zeptal, paní Wolfová: Když jste rozkrádala peníze určený na provoz státní školy, nebylo Vám líto, že rozkrádáte peníze daňovejch poplatníků, který mohly jít například na ty důchody????

0 0
možnosti
ZK

SID09

22. 9. 2009 15:04
Re: mno

Toť krásný a věrný obraz věčně nespokojeného politika !!!!;-D;-D!!

0 0
možnosti
PM

kimos

22. 9. 2009 14:50
pece o stare rodice

by mela byt primarne na jejich detech... byl jsem jimi ziven az do 25 roku a ted jim celkem pochopitelne prispivam...pripada mi to celkem normalni... Vam ne???

0 0
možnosti
ZK

SID09

22. 9. 2009 14:53
Re: pece o stare rodice

A co chudáci bezdětní ?;-D;-D;-D??!!

0 0
možnosti
LK

shorticek

22. 9. 2009 14:35
Najednou

Najednou máte takovou starost! Za dob ekonomického růstu ministr financí Sobotka "nasekal" dluh přes 106 miliard,jehož následky (dluhovou službu) budeme nést ještě dlkouho.Kdyby v té době se Vaše (bývalá) partaj chovala jako opravdu dobrý hospodář,tak by dnes Janota nemusel připravovat žádné balíčky.Socani a Vám podobní pseudolevičáci nejen u nás dokázali skutečně "prožrat" budoucnost - což se dnes plně ukazuje i v Maďarsku - jen kvůli své touze vládnout a být u moci.Co tuto společnost stály předvolební sliby v roce 2006? Neskutečné.A slibováním a rozhazováním peněz drhým a vykřikováním o stále větší a větší solidaritě bude ten, že ti solidární se na to vykašlou....Vy nesete také svůj podíl viny a položte si otázku - jak Vaše politika v době nedávno minulé přispěla k té dnešní mizérii?

0 0
možnosti
ZK

SID09

22. 9. 2009 14:47
Re: Najednou

A já si přisadím kromě popsaných neduhů jsme úplně zapomněli na ostatní parlamentní strany, včetně ODS, která na této mizérii má ro¨vněž lví podíl ? Kampak se nám poděly napříkladd ony výnosy z privatizace ?

Socialisté se lví měrou podíleli na přípravě zákona o sociálních službách, požadavky na certifikace a kvalifikaci,  nám taky hezky zvedají dnes ony sociální náklady pro seniory. Doby, kdy bylo relativně dobře rozhazovala vaše strana peníze plnými hrstmi, vymýšlela dodatečné kraviny - např. kvalifikační podmínky autorizační osoby....  Podívejte se kam vaše opatření dotlačily zdravotní sestry ! Nejsou ? Bylo by jich dost a kvalitních, kdybyste tak debilně nezmršili zdravotní školství. Péče o seniory - byla by zajištěna v dostatečné míře, kdyby stát neurčoval nesplnitelné podmínky, které stejně ani nemůže zaplatit ve vlastních zařízeních, natožpak soukrommých. Nevážená političko podívejte se na mladé rodiny !

0 0
možnosti
RRS

(gbd)

22. 9. 2009 14:34
Chudáci

Ono to tak zlé pro ty "chudáky důchodce" nebude, protože těch "počátečních 10 miliard" je za "nezvýšení" (!!!) důchodů, tedy žádné snižování. Při nulové inflaci za posledních pěkných pár měsíců (a v potravinách dokonce snížení cen) není důvod důchody navyšovat.

Ostatní změny dopadají na všechny stejně, tedy opět jde hlavně o "nezvýhodnění" důchodců oproti ostatním.

Prosím, uvědomme si, že musíme VŠICHNI pořádně utáhnout opasky, abychom si je nemuseli utahovat kolem krku. Všichni se musíme mít o dost hůř než se teď máme, abynáš stát nezkrachoval. (A to by TEPRVE bylo důchodcům zle, kdyby se důchody přestaly úplně vyplácet - což by se v případě krachu dozajistat stalo.)

0 0
možnosti

daveking

22. 9. 2009 14:36
Re: Chudáci

Na důchodovém účtu, který měl ostatně už dávno být oddělen od státního rozpočtu, je stále přebytek, jinými slovy vlády okrádají současné i budoucí důchodce, když zcela klidně jejich peníze, které si spoří každý z nás na důchod, vyhuzuji za předražené státní zakázky.

0 0
možnosti
MK

wopi

22. 9. 2009 14:29
úplně jsem nad sebou zaplakal

:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1793x
předsedkyně ČESKÉ SUVERENITY

Seznam rubrik