Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

24. 9. 2009 15:42
Kroč za nás pořád někdo mluví??? (1 již smazaný příspěvek)

Nemám strach z balíčku: 1 % DPH znamená pro průměrného důchodce (10 tis. Kč/měs.) zvýšení nákladů o 50÷75 Kč/měs. Některé náklady (např. nájemné, případně daně z nemovitosti) jsou totiž bez DPH. U důchodců s nižším příjmem je to samozřejmě méně. 70 kaček jistě nikoho nezlikviduje. Ženská ne.. (neštvěte) nás.

Důchody nejsou zmraženy. Prostě není zákonný důvod k jejich valorizaci. A Fišer s Janotou nejsou populisti. Toť vše (Arciť- vaše mateřská strana ČSSD od populizmu ustoupit nehodlá).

No - pokud někdo nebude mít na benzin, pojede "sockou" a auto prodá (hned lépe vyžije). A co kdyby potomci zajeli k rodičům. Vy ale umíte hloupě žvanit!!!       Závěr:

1. Zakazuji si, abyste mě litovala či abyste za mě mluvila (psala)

2. Chci Janotův balíček. Teprve pokud zvítězí "chytrost" a "čestnost" Paroubka (a následovníků - např. Volfové) poznáme všichni (nejen sociálně slabí) co je bída. On totiž stát (sice se zpožděním, ale přece) své dluhy platit musí.  (pročpak bylo smazáno?)

0 0
možnosti

Stone_Pilot

23. 9. 2009 22:03
Co je to za poplašnou zprávu?

Dva důchodci v jednom bytě mají větší příjem na hlavu než leckterá mladá rodina. Tchánovci mají průměrný důchod, a můžou si dovolit auto i benzin do něj. Teď jsou zrovna v Egyptě u moře. Oni mají novou plazmu, moje rodina 16 let starou televizi. Přeju jim to, však se namakali dost. Ale živořit po zvýšení spotřební daně na benzin o kačku fakt nebudou a hlady taky neumřou, když se o 2 body zvedne DPH. Tím spíš, že na potravinách je deflace.  Paní Volfová, nedělejte z nás blbce.

0 0
možnosti

blastula

23. 9. 2009 21:16
Jedna z čerstvých oficiálních zpráv

Česká spořitelna odvedla jen za letošek své matce 16 miliard !!!!

Ještě  něco z těch starších- 85% peněz vyplácených na dividendách z našich firem, což jsou většinou a.s.jde za hranice, zahraničním vlastníkům.

A co se stane až pobídnutým firmám doběhnou pobídky? To teprve bude mazec.Tak se pak nedivte, že za chvíli tu budeme žrát cvrčky - ne jen důchodci, ale všichni.

0 0
možnosti

hyzik

22. 9. 2009 20:48
Chápu, dle politcké příslušnosti dané téma,

ale důchodci paní Volfová jsou nejméně postižení krizí, těm nespadl příjem ani o 50% ani o 10% jako řadě jiných, kteří na ty důchody a státní výdaje vydělávají. Ti prostě zůstanou na svém jistém. Takže nějaké hlasi voličů jistě, ale jinak jen čirý populismus a fikce.

0 0
možnosti

Martin V

22. 9. 2009 21:22
Re: Chápu, dle politcké příslušnosti dané téma,

R^

0 0
možnosti

M61

22. 9. 2009 17:33
Nesouhlas

Naprosto s vámi nesouhlasím, důchodci a ostatní lidé závislí na státu jsou jediná skupina, která v krizi vydělává a/nebo minimálně neprodělá. V době krize, kdy firmy krachují, prémie se nevyplácejí a někde se dokonce krátí pevné složky mezd na jedné straně a na druhé straně je minimální inflace, takže se mimo jiné spousta položek absolutně zlevní, je obhajoba důchodců nespravedlivá.

Když je krize, tak se prostě všichni musí uskromnit a počkat si, až bude lépe, a ne naznačovat, že nepřidáním 200 Kč měsíčně spousta důchodců zemře hlady nebo zimou. To prostě není pravda, maximálně se trochu uskromní a obětují dvě cukrárny nebo dárek pro vnouče. Nebo třeba jednu tu návštěvu. No a co. Pořád jsou důchodci ti jediní, kteří mají oproti zaměstnancům a firmám sociální jistotu pravidelného důchodu a dokonce přidání, převýší-li inflace 5%.

0 0
možnosti

Pavlev

22. 9. 2009 19:08
Re: Nesouhlas

Takže vy vyzýváte důchodce, aby si utáhli opasek a obětovali dvě cukrárny. Já zase vyzývám, aby si utáhli opasek ti bohatí. Myslím si, že docela dobře přežijí, i když budou mít v garáži o dvě auta méně - místo osmi třeba šest.

0 0
možnosti

Fefi

22. 9. 2009 16:54
duchodce s chalupou?

Pokud maduchodce chalupu, tak by ho pripadna valorizace o 200Kc/ mesic stejne nevytrhla.

Kdyz nema takovy majetek aby si chalupu mohl dovolit, tak ji proste mit nebude - jednoduche.

0 0
možnosti

daveking

22. 9. 2009 17:02
Re: duchodce s chalupou?

Týýýý brďo, takže když má důchodce chalupu, na které celý život dřel, tak je to podle Vás téměř asoociál?? No s Váma bych teda společný dvojdomek opravdu nechtěl mít.

0 0
možnosti

Tonda B.

22. 9. 2009 16:44
Zásadně nesouhlasím

Dovolte mi několik kacířských slov. V této době se nežije lehce nikomu, pochopitelně ani důchodcům. Ale - zlevňují základní potraviny a to hodně, zlevňují energie atd. Nevidím důvod, proč by to jeden rok důchodci nevydrželi bez valorizace.  Pochopitelně za předpokladu, že tímto způsobem si utáhneme opasky všichni. Řekl bych, že vyženeme tu zlodějskou bandu, co nám ten stát tady řídí, ale to asi nejde.   A ještě k progresivní dani. Mě se sice netýká a nikdy týkat nebude, ale je to ta nejvšiváčtější lumpárna, kterou kdy kdo vymyslel. Jednoduchý příklad, když se platí třeba 20% daně a někdo vydělává 100 tisíc a druhý 10 tisíc, tak ten první zaplatí 20 tisíc a druhý dva tisíce. Ten první zaplatí desetkrát víc, proč by měl platit třeba patnáctkrát?  Přitom ze státního požívají skoro stejně.  Likvidace seniorů je neuvážené plýtvání státními penězi, protože za pár let nebudou penze žádné, pokud zde budou vládnout Wolfové místo Janotů!!!!!!

0 0
možnosti

Esme.Zlopocasna

22. 9. 2009 17:00
Re: Zásadně nesouhlasím

naprosty souhlasR^

ja osobne nevidim nejmensi duvod, proc duchody valorizovat. Inflace je na historicky nejnižší úrovni - cca 0,5%.

0 0
možnosti

akki

22. 9. 2009 16:25
Kdybyste si v článku

všimli těch státních zakázek, místo handrkování na téma "Jak se mají důchodci"! Tam by se ušetřilo peněz! To mě štve nejvíc. A v zahraničí se nám smějí nebo nás litují.Rv

0 0
možnosti

Hip

22. 9. 2009 16:25
babo

to snad není možný, inflace nulová, za jídlo dají kvůli dph maximálně o 60 kč měsíčně víc, energie budou levnější, důchod stejnej a hlavně jistej. Ale důchodci si budou stěžovat vždycky. Fuj.

0 0
možnosti

jirkaknop

22. 9. 2009 16:35
Re: babo

To je právě na tom článku populismus a není to ani zdůvodněno. Makroekonomika , samořejmě vypadá ohromně,ale jaký bude skutečný dopad na důchodce? Proč valorizovat,když je skoro nulová inflace?

0 0
možnosti

forhend

22. 9. 2009 16:11
Jak už jsem psal jinde,

takového ministra, který tohle všechno hodí jednoduše na obyvatelstvo, by dokázal dělat kde kdo! Pan ministr by musel ovšem šáhnout, ve spolupráci se všemi ministry, na alfu a omegu české "ekonomiky", na ÚPLATKY!!!:-/

0 0
možnosti

daveking

22. 9. 2009 16:14
Re: Jak už jsem psal jinde,

Jenže to by si hoši alespoň museli přečíst závěrečnou zprávu NERVu, je tam analýza, že státní zakázky, zvláště na dálnice, jsou předraženy o 60 až 100%. Do čích kapes to teče? Vzhledem k tomu, kteří pánové jsou vidět na jedné jachtě, je to snad každému jasné.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS