Tak mi už zakázali i tleskat

18. 06. 2015 22:47:23
Nepatřím mezi ty bývalé poslance a poslankyně, co se z nostalgie potulují po sněmovně a vzpomínají na lepší časy. Takže jsem s výjimkou dvou návštěv petičního výboru s peticemi Bloku proti islámu ve sněmovně nebyla přes deset let.

Dnes jsem se ale vypravila na mimořádnou schůzi sněmovny k opatření proti ilegální migraci. Z šoku, co jsem zažila, se budu vzpamatovávat asi ještě pár dní.

„Jdu na galerii“zahlásila jsem hrdě ve Sněmovní 4 a vyndala jako správná občanka svůj občanský průkaz. Zatím vše při starém, zapsali si mne a vydali mi kartičku. Tak kráčím k rámu, aby mne prohlídli. A ouha, tašku a všechno mimo mobilu jsem musela nechat v šatně!! Za Miloše Zemana i Václava Klause bylo normální, že se taška zrentgenovala a prostě jste si jí mohli nechat. Nahoře na galerii vidím DVĚ první řady zablokované pro úředníky tedy 38 míst z cca 80ti celkových. Opět šok, za nás to byla jedna polovina řady a byla stejně jako dnes naprosto prázdná. Jen dneska to znamenalo, že se mohlo na sněmovní jednání podívat o dvacet lidí více, které prostě dovnitř nepustili. A největší šok bylo 10 lidí ochranky!! Velcí silní pánové (nic proti nim, asi chránit umí) tak prostě pečlivě sledovali, jestli si náhodou neutírám nos nějakým divným kapesníkem. Za nás tam nebyl nikdo a to bylo po 11. září a všude se zvyšovala ochrana. My se tehdy ale lidí nebáli. Za nás chodili na galerii odboráři s transparenty, senioři s holemi i matky s kočárky a nikdo to nebral jako problém. To, že všichni měli své kabelky a zavazadla u sebe, bylo normální. Zeman ani Klaus se prostě názorů lidí ani jich samých nebáli a my také ne.

Co mne ale odrovnalo definitivně, byl ZÁKAZ TLESKÁNÍ. Já bláhová se domnívala, že mohu zatleskat tomu z mluvících poslanců, kteří mají jasné stanovisko shodné s mým. Ale ne dostala jsem pokyn, že tleskání se zakázané, že si to poslanci nepřejí. Proč mohou tleskat oni sami přímo ve sněmově, jsem se nedozvěděla. Asi by to těm, co bychom jim nezaplácali, přišlo líto. A za ty peníze, co to chudáci dělají, si umí zaplácat i sami.

Prostě demokracie v české poslanecké sněmovně umřela.

Autor: Jana Volfová | čtvrtek 18.6.2015 22:47 | karma článku: 41.38 | přečteno: 3395x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 30 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 8.17 | Přečteno: 217 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 5.14 | Přečteno: 80 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 20.88 | Přečteno: 523 | Diskuse

Michal Merhaut

František Dvořák – archeologií proti nacistům

Do dveří kolínského muzea vešlo několik mužů, jeden po druhém, s potřebným časovým rozestupem. Hlavní bylo, ničím na sebe nepoutat pozornost okolí. Byl letní podvečer roku 1941.

18.3.2024 v 8:12 | Karma článku: 16.08 | Přečteno: 224 | Diskuse
Počet článků 23 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1793

předsedkyně ČESKÉ SUVERENITY

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...